x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viena. Noi baricade în puncte-cheie, din cauza amenințării teroriste

Viena. Noi baricade în puncte-cheie, din cauza amenințării teroriste

27 Oct 2017   •   17:11
Viena. Noi baricade în puncte-cheie, din cauza amenințării teroriste

Autorităţile din Viena vor instala stâlpi neretractabili în trei locuri intens circulate din capitala austriacă, în urma seriei de atacuri teroriste cu vehicule care au avut loc în ultima vreme în Europa, informează dpa. 

Noile baricade vor fi instalate în apropiere de Piaţa Primăriei şi de două artere comerciale importante, Kaertner Strasse şi Mariahilfer Strasse, a precizat vineri poliţia. 

Atacurile teroriste în care au fost folosite vehicule au costat sute de vieţi în ultimii doi ani în oraşe europene ca Barcelona, Nisa, Stockholm, Londra sau Berlin. 

Construirea noilor bariere de la Viena este prevăzută pentru începutul lui 2018, înainte ca Austria să preia preşedinţia semestrială prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului viitor. 

Luna trecută, planurile de ridicare a unui zid de ciment de mică înălţime în apropiere de sediul guvernului austriac din Viena au stârnit indignare în oraş, iar în urma protestelor autorităţile au renunţat la proiectul iniţial, instalând în schimb 42 de bolarzi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: viena terorism