x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viena, primul oraş în topul "Calitatea vieţii"

Viena, primul oraş în topul "Calitatea vieţii"

de Mihaela Matachita    |    27 Mai 2010   •   00:00

Şapte oraşe din Austria, Germania şi Elveţia s-au clasat pe primele zece locuri în privinţa calităţii vieţii, Viena fiind pe primul loc în acest top, potrivit unui sondaj realizat de firma de consultanţă globală Mercer.

Capitala Austriei este urmată de Zürich şi Geneva, după care s-au clasat Dusseldorf, Frankfurt, München şi Berna, după cum a relatat novinite.com.

Viena conduce în acest top de cinci ani, devansând cu mult oraşele de pe malul american al Atlanticului, New York-ul situându-se pe locul 49, imediat înainte de Washington şi Chicago.

Oraşele sunt analizate din punctul de vedere al condiţiilor locale de trai pe baza a 39 de factori grupaţi în zece categorii ca stabilitate politică, servicii bancare, restaurante şi teatre, dezastre naturale.

Lista este realizată pentru a ajuta guvernele şi multinaţionalele să ofere compensaţii corecte angajaţilor trimişi să lucreze în străinătate.

Pentru prima oară, Mercer a inclus şi criteriul ecologic (apă, îndepărtarea gunoiului, calitatea sistemelor de canalizare, poluarea aerului şi gradul de aglomerare a traficului). La acest criteriu, pe primul loc s-a situat Calgary, urmat de Honolulu şi Otawa.

×
Subiecte în articol: externe