x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viespile au ucis câteva zeci de persoane într-o provincie din China

Viespile au ucis câteva zeci de persoane într-o provincie din China

02 Oct 2013   •   19:09
Viespile au ucis câteva zeci de persoane într-o provincie din China

Cel puţin 40 de persoane au murit în China, în ultimele trei luni, din cauza înţepăturilor de viespe.

Conform BBBC News, care citează autorităţile locale, alte peste 1.600 de persoane au fost rănite din cauza înţepăturilor de viespe în provincia Shaanxi.

Un număr de 206 persoane sunt în continuare tratate în spital, 37 dintre ele fiind în stare critică.

Oficialii locali au precizat că vremea mai uscată şi mai călduroasă din acest an ar fi putut contribui la înmulţirea viespilor în regiune.

Activiştii de mediu au acuzat urbanizarea rapidă pentru înrăutăţirea problemei, în contextul în care tot mai multe terenuri din zone rurale sunt acaparate de dezvoltarea urbană, distrugând habitatele unde viespile îşi construiesc cuiburile.

Oraşele Angkang, Hanzhong şi Shangluo au fost cel mai puternic afectate de atacurile din ultimele trei luni.

Autorităţile provinciale au trimis experţi în controlul insectelor pentru a ajuta la eradicarea problemei. Potrivit Xinhua, poliţiştii şi pompierii au primit echipamente speciale pentru a distruge cuiburile de viespi.

Atacurile viespilor sunt o probleme care apare regulat, în special în provincia Shaanxi, însă autorităţile nu au oferit cifre privind victimele din anii precedenţi.

Viespile aflate la originea atacurilor din ultimele luni par să facă parte dintr-o specie asiatică de viespi uriaşe. Această insectă poate ajunge la o lungime de 5 centimetri şi are un ac de 6 milimetri.

×
Subiecte în articol: viespe ucigase China intepaturi