x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vietnamul cere Malaeziei să o elibereze pe femeia acuzată de asasinarea fratelui lui Kim Jong-un

Vietnamul cere Malaeziei să o elibereze pe femeia acuzată de asasinarea fratelui lui Kim Jong-un

13 Mar 2019   •   11:18
Vietnamul cere Malaeziei să o elibereze pe femeia acuzată de asasinarea fratelui lui Kim Jong-un

Vietnamul a cerut Malaeziei să o elibereze pe femeia acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, la două zile după ce acuzaţiile împotriva unei alte femei implicate au fost abandonate, a declarat miercuri guvernul vietnamez într-un comunicat, informează DPA. 

Doan Thi Huong, în vârstă de 30 de ani, şi indonezianca Siti Aisyah, 27 de ani, au fost ambele acuzate de crimă după ce au fost surprinse de camerele de supraveghere aruncând cu agentul neurotoxic VX în faţa lui Kim Jong Nam pe aeroportul din Kuala Lumpur în februarie 2017. 

Dar luni acuzaţiile împotriva lui Aisyah au fost abandonate brusc şi ea a fost eliberată. 

Ministrul vietnamez al justiţiei Le Thanh Long i-a trimis marţi o scrisoare omologului malaezian Tommy Thomas cerându-i eliberarea lui Huong pe baza "bunei prietenii şi parteneriatului strategic" între cele două ţări, a declarat ministerul său într-un comunicat miercuri. 

Ministrul vietnamez de externe Pham Binh Minh a făcut o cerere similară marţi într-o convorbire telefonică cu ministrul malaezian de externe Saifuddin Abdullah, solicitând Malaeziei "să asigure un proces echitabil pentru Huong şi să o lase liberă", potrivit site-ului de ştiri Vnexpress. 

Procurorii au susţinut că cele două femei erau asasine instruite şi cunoşteau toxicitatea substanţei pe care o manipulau, notând că ambele suspecte s-au îndreptat spre băi separate imediat după atac. 

Ambele femei şi-au susţinut nevinovăţia, susţinând că au crezut că făceau o glumă care era filmată în secret pentru un reality-show de televiziune în schimbul banilor şi că au fost înşelate de agenţi nord-coreeni.

AGERPRES

×