x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban: Este mai puţin important din ce familie politică europeană va face parte Fidesz

Viktor Orban: Este mai puţin important din ce familie politică europeană va face parte Fidesz

14 Iun 2019   •   10:24
Viktor Orban: Este mai puţin important din ce familie politică europeană va face parte Fidesz

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că este mai puţin important din ce familie politică europeană va face parte partidul său, Fidesz, care a fost suspendat din Partidul Popular European (PPE), transmite MTI.

În intervenţia sa săptămânală la postul public de radio ungar, Orban a spus că în prezent sunt în curs de formare noile grupuri politice din Parlamentul European, în urma alegerilor europene din 23-26 mai.

''Nu este posibil să rămâi fixat într-un loc, pentru că atunci noi am fi expuşi schimbărilor din politica europeană'', a afirmat şeful executivului ungar, adăugând că Fidesz nu îşi are locul într-o familie politică care ar deveni pro-imigraţie şi şi-ar uita rădăcinile creştine.

''Fidesz nu doreşte să facă parte dintr-o formaţiune (europeană) care nu reuşeşte să respecte naţiunile şi care devine ostaticul birocraţilor de la Bruxelles'', a accentuat el.

Fidesz a fost suspendat din PPE în urma criticilor Bruxellesului faţă de situaţia statului de drept în Ungaria şi în urma unei campanii cu afişe stradale desfăşurată în Ungaria împotriva preşedintelui în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Guvernul condus de Viktor Orban a anunţat că nu-l va susţine pe candidatul PPE - formaţiune care a obţinut cele mai multe mandate, 179 din 751, în alegerile europarlamentare din luna mai - la preluarea postului de preşedintele al Comisiei Europene, Manfred Weber, şi nici pe vreunul dintre ceilalţi ''capi de listă'' ai familiilor politice europene. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viktor Orban