x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban îi îndeamnă pe unguri să trimită la Bruxelles mesajul că vor o Europă care-şi apără graniţele

Viktor Orban îi îndeamnă pe unguri să trimită la Bruxelles mesajul că vor o Europă care-şi apără graniţele

17 Mai 2019   •   11:06
Viktor Orban îi îndeamnă pe unguri să trimită la Bruxelles mesajul că vor o Europă care-şi apără graniţele

Premierul ungar Viktor Orban i-a îndemnat vineri pe conaţionalii săi să trimită la Bruxelles, la apropiatele alegeri parlamentare, "un mesaj puternic" că această ţară doreşte "schimbarea, o Europă care îşi apără graniţele maritime şi terestre", relatează MTI şi Reuters.

"Vrem să vedem la Bruxelles lideri care lucrează pentru oprirea migraţiei şi nu care fac aranjamente cu privire la migraţie", a subliniat Orban pe postul public de radio Kossuth.

Potrivit premierului ungar, există o "mafie liberală care încearcă să facă lumea să creadă că nu se poate face nimic împotriva migraţiei", iar alegerile europarlamentare vor decide "dacă acceptăm acest lucru sau îl respingem".

Întrebat dacă, având în vedere că nu-l mai susţine pentru şefia Comisiei pe candidatul Partidului Popular European Manfred Weber, există un alt candidat pe care îl sprijină, Viktor Orban a indicat doar că "va exista, după alegeri".

Premierul ungar, care s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele american Donald Trump, a mai afirmat în interviul săptămânal radiodifuzat că gardul construit de guvernul său la graniţa de sud, cu Serbia, "are atâta succes încât este vizibil chiar şi de la Washington".

El a menţionat că a discutat cu preşedintele Trump despre achiziţia de rachete cu rază medie de acţiune pentru a întări apărarea infrastructurii critice a ţării şi că i-a cerut liderului de la Casa Albă să susţină lansarea producţiei de gaz în sectorul românesc al Mării Negre, singura alternativă plauzibilă la gazul rus. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban