x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban, PRIETENIE MARE CU PUTIN inainte de Consiliul European

Viktor Orban, PRIETENIE MARE CU PUTIN inainte de Consiliul European

de Dan Constantin    |    20 Feb 2016   •   08:51
Viktor Orban, PRIETENIE MARE CU PUTIN inainte de Consiliul European
Sursa foto: MTI

Inainte de a merge la Consiliul European de la Bruxelles(18-19 FEBRUARIE), premierul Ungariei a facut o vizita substantiala la Moscova. El a fost insotit de o delegatie economica iar in final vizita a programat intalnirea cu Presedintele Putin si conferinta comuna de presa.

Putin a declarat ca ,,Ungaria este partenerul nostru important si de încredere”. Potrivit kremlin.ru, care difuzeaza stenograma canferintei de presa de la resedinta prezidentiala de la Novo Ogariovo, Putin a mentionat ,,Apreciem atitudinea sincera a conducerii ungare cu privire la dezvoltarea consecventa a relatiilor de prietenie pe multiple planuri”.

Au fost date ca argumente investitiile Rusiei în Ungaria de 500 milioane dolari si ale Ungariei de 2 miliarde dolari in Rusia.

Centrala nucleară de la Peks va fi dezvoltata cu o investitie de 12 miliarde euro, Rusia asigurand creditarea a 80 % din suma.

Orban a declarat ca in numele interesului cetatenilor maghiari actioneaza pentru mentinerea relatiilor cu Rusia, adaugand ca este sigur ca Rusia nu este inamicul Ungariei. 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban