x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VINDE RUSIA ARABIEI SAUDITE sistemul de racheta ISKANDER ?

VINDE RUSIA ARABIEI SAUDITE sistemul de racheta ISKANDER ?

de Dan Constantin    |    13 Aug 2015   •   10:51
VINDE RUSIA ARABIEI SAUDITE sistemul de racheta ISKANDER ?

Rusia si Arabia Saudita au reluat negocierile pentru livrarea de armament. In acest cadru, publicatia Moskow Times mentioneaza ca Arabia Saudita ar fi interesata sa cumpere din Rusia sistemul de racheta ISKANDER, o arma performanta, cu potential de distrugere deosebit.

Iskander lanseaza cu mare precizie rachete pana la o distanta de 500 km, putand avea si incarcaturi nucleare.

Publicatia citeaza opinia unor experti militari, care considera ca Rusia nu va vinde aceasta arma Arabiei Saudite din motive de protejare a secretului de fabricatie, fiind lesne de inteles ca Statele Unite vor avea astfel acces la sistemul Iskander.

Arabia Saudita este un aliat principal al SUA de la care cumpara aproape in exclusivitate echipament militar. In ultimii ani Arabia Saudita a devenit cel mai mare cumparator de armanent din lume, depasind India.

Moskow Times evoca si tratative anterioare intre Rusia si Arabia Saudita pentru cumpararea de armament in pachete de cateva miliarde de dolari care nu s-au finalizat in contracte.

Rachetele Iskander sunt amplasate in afara teritoriului Rusiei doar in Belarus, in cadrul unui acord de cooperare militara.

Desfasurarea recenta a sistemului Iskander in enclava Kaliningrad reprezinta o amenintare pentru alianta NATO.

×
Subiecte în articol: arabia saudita Rusia iskander recheta armament