x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vinovat sau nevinovat?.

Vinovat sau nevinovat?.

20 Mai 2011   •   18:33

Urmatoarea audiere a lui Dominique Strauss-Kahn a fost fixata pentru 6 iunie, zi in care acuzatul trebuie sa pledeze vinovat sau nevinovat partial sau integral pentru cele sapte capete de acuzare formulate impotriva lui. Daca pledeaza vinovat, nu va exista un proces. Daca va pleda nevinovat, asa cum i-au sugerat avocatii, va fi initiat un proces, a carui data va fi anuntata ulterior, scrie presa franceza, citata de Mediafax. DSK ar putea incerca, de asemenea, sa obtina un acord cu justitia, dar acest lucru presupune sa pledeze vinovat la cel putin unul dintre capetele de acuzare in schimbul unei pedepse mai mici fata de cei 74 de ani de inchisoare pe care ii risca daca este gasit vinovat la toate cele sapte capete de acuzare.

Avocatii celor doua parti se vor pregati pentru un proces regrupand marturiile, analizand probele de ADN, de sange, de saliva si de sperma gasite la locul presupusei agresiuni, precum si informatiile oferite de camerele de supraveghere si mostrele prelevate de pe cheile magnetice ale camerei din Hotelul Sofitel.

"Daca ar fi fost un cetatean obisnuit ne-am fi putut astepta ca procesul sa inceapa in prima parte a anului viitor, dar este vorba despre un caz de rang inalt, este posibil ca justitia sa actioneze mai rapid', sustine un specialist in drept penal, citat de AFP si Mediafax.

"Cazurile de agresiune sexuala sunt foarte dificil de dovedit. Unul dintre principalele motive este ca foarte rar exista martori', afirma Brenda Smith, profesor la facultatea de drept a Universitatii americane din Washington. Avocatii reclamantei vor trebui sa dovedeasca inclusiv faptul ca DSK a intretinut sex oral cu aceasta femeie – va fi nevoie de dovezi ca acest act a fost fortat si nu consimtit, ceea ce este mai dificil de stabilit, potrivit expertilor in drept penal american.

×