x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violențe: Arestări în Catalonia

Violențe: Arestări în Catalonia

17 Oct 2019   •   18:50
Violențe: Arestări în Catalonia

Peste 50 de persoane au fost arestate în Catalonia, după violenţele din noaptea de marţi spre miercuri, din cursul manifestaţiilor contra condamnării la închisoare a liderilor separatişti, a anunţat, ieri, guvernul spaniol, citat de AFP.

Conform bilanţului Ministerului de Interne, 29 de oameni au fost arestaţi în provincia Barcelona, 14 în Taragona şi opt în Lerida. Aceeaşi sursă precizează că 72 de poliţişti regionali şi naţionali au fost răniţi în aceste violenţe, unii suferind fracturi. Centrul Barcelonei a fost, marţi seara, scena unor lupte de gherilă urbană, ciocniri între protestatari şi forţele de ordine având loc, de asemenea, la Girona, Taragona sau Lerida, unde asociaţiile pro-independenţă au organizat manifestaţii în faţa clădirilor guvernamentale. La Barcelona, 40.000 de persoane au participat la manifestaţia urmată de riposta poliţiei contra a sute de militanţi, cei mai mulţi având fețele acoperite. Mobilizarea contra condamnării, luni, a liderilor separatişti catalani la pedepse cu închisoarea de la 9 la 13 ani, pentru rolul jucat în tentativa de secesiune din 2017, a continuat ieri. Conform guvernului, linia de mare viteză dintre Barcelona şi Franţa a fost întreruptă ca urmare a unui sabotaj.

 

Mii de protestatari au plecat ieri din cinci oraşe catalane pentru a se întâlni în acelaşi punct, Barcelona, vineri, zi de grevă generală.

×