x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violenţe în Atena: Peste 30.000 de greci protestează împotriva noilor măsuri de austeritate (VIDEO)

Violenţe în Atena: Peste 30.000 de greci protestează împotriva noilor măsuri de austeritate (VIDEO)

26 Sep 2012   •   11:20
Violenţe în Atena: Peste 30.000 de greci protestează împotriva noilor măsuri de austeritate (VIDEO)

UPDATE 14:20 -Batai de strada in timpul protestelor din Atena. Peste 30.000 de greci au iesit pe strazi, astazi, la Atena si Salonic, pentru a participa la greva generala de 24 de ore, a anuntat politia elena, potrivit AFP.

Manifestanti violenti au aruncat cu cocteiluri Molotov inspre politisti, care au ripostat cu grenade si gaze lacrimogene.



....................

Astazi, Grecia va fi blocata din cauza unei greve generale de 24 de ore, prima de dupa instalarea guvernului Samaras, anunta BBC News. Protestul este indreptat impotriva noilor masuri de austeritate planificate a fi luate, care ar insemna o reducere a cheltuielilor cu mai mult de 11,5 miliarde de euro.

Economiile pe care trebuie sa le faca autoritatile din Grecia sunt o conditie impusa de mecanismele financiare internationale pentru acordarea urmatoarei transe a ajutorului financiar, fara de care tara ar putea intra in faliment in urmatoarele saptamani.

Grecia are nevoie de o transa de 31 miliarde de euro, dar din cauza ratei mari a somajului si a saraciei, cetatenii se opun masurilor de austeritate, care trebuie luate.

Guvernul propune reducerea pensiilor si marirea varstei de pensionare la 67 de ani.

La proteste vor participa angajatii din sectorul public, inclusiv functionarii fiscali, ofiterii vamali, asistentii sociali, cei care lucreaza la municipalitate, prefectura, cei din intreprinderi, angajati ai bancilor, avocati, profesori de liceu si universitari, medici si cei de la serviciul de ambulanta. Magazinele vor fi inchise pana la ora locala 15.00.

×