x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIOLENŢE LA CAIRO: 124 de manifestanţi ucişi, în cursul operaţiunii de dispersare a mitingurilor pro-Morsi

VIOLENŢE LA CAIRO: 124 de manifestanţi ucişi, în cursul operaţiunii de dispersare a mitingurilor pro-Morsi

14 Aug 2013   •   10:12
VIOLENŢE LA CAIRO: 124 de manifestanţi ucişi, în cursul operaţiunii de dispersare a mitingurilor pro-Morsi

Cel puţin 124 de manifestanţi au fost ucişi, unii prin împuşcare, potrivit AFP, dar şi doi membri ai forţelor de securitate, afirmă Ministerul de Interne, în operaţiunea poliţiei care a început să disperseze participanţii la cele două acţiuni de susţinere, la Cairo, a fostului preşedinte islamist destituit Mohamed Morsi.

Mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine fostul şef de stat islamist, afirmă că în "masacru" au fost ucise "peste 250 de persoane" în rândul manifestanţilor pro-Morsi. Concomitent, mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine Morsi, i-a îndemnat pe susţinătorii fostului şef de stat islamist să iasă în stradă.

Guvernul egiptean blochează trenurile, pentru a evita manifestaţii în afara Cairo

Trenurile spre şi dinspre Cairo au fost blocate miercuri, în urma asaltului sângeros asupra pieţelor ocupate de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, cu scopul de a evita regruparea manifestaţiilor în afara capitalei, a anunţat Guvernul.

Mai multe informatii, aici.

×
Subiecte în articol: violente cairo mitinguri