x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violențele din Myanmar. 20 de corpuri găsite pe malurile unui râu din Bangladesh

Violențele din Myanmar. 20 de corpuri găsite pe malurile unui râu din Bangladesh

01 Sep 2017   •   10:28
Violențele din Myanmar. 20 de corpuri găsite pe malurile unui râu din Bangladesh

Peste 20 de corpuri, despre care se crede că sunt femei și copii rohingya, au fost aduse de ape pe malurile unui râu din Bangladesh în urma atrocităților comise de forțele guvernamentale Myanmar împotriva minorităților musulmane, dincolo de graniță, relatează The Guardian.

În urma celor mai mari violențe din ultimele decenii, circa 400 de oameni au fost omorâți într-o săptămână, în urma luptelor din statul Rakhine, la nord-vest de Myanmar, după ce insurgenții rohingya au atacat forțele de securitate, iar armata a răspuns cu o contraofensivă puternică.

Aproximativ 38,000 de musulmani și-au părăsit satele și au încercat să treacă granița în Bangladesh, potrivit estimărilor ONU. Marile puteri ale lumii au avertizat guvernul lui Aung San Suu Kyi în privința uciderii civililor inocenți.

Ultimul val de refugiați a avut loc în contextul informațiilor despre violențele etnice furnizate de activiști în zona de conflict, aceștia acuzând forțele de securitate din Myanmar și „justițiarii” budiști că ar fi ucis 130 de rohingya în satul Chut Pyin.

„Ni s-a spus că armata a înconjurat satul și au atacat oamenii când au fugit”, a spus Chris Lewa, directorul Proiectului Arakan, un grup de susținere care lucrează cu Rohingya. „Potrivit informațiilor pe care le avem, cel puțin 130 de persoane au fost omorâte, majoritatea au murit din cauza rănilor provocate de gloanțe”, a spus aceasta în legătură cu incidentul care a avut loc duminică. ”Cifra este obținută dintr-o listă cu cei înmormântați”, a mai afirmat Chris Lewa.

×
Subiecte în articol: Myanmar minoritati musulmane bangladesh