x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violenţele s-au reluat în Pakistan, pe aeroportul din Karachi: 24 de oameni au murit, după un atac al insurgenţilor

Violenţele s-au reluat în Pakistan, pe aeroportul din Karachi: 24 de oameni au murit, după un atac al insurgenţilor

09 Iun 2014   •   08:37
Violenţele s-au reluat în Pakistan, pe aeroportul din Karachi: 24 de oameni au murit, după un atac al insurgenţilor
UPDATE 08:46 - Rebelii talibani pakistanezi au revendicat oficial luni dimineaţă atacul de la aeroportul din Karachi, cel mai mare oraş din Pakistan, incident soldat cu cel puţin 24 de morţi, transmit AFP şi Xinhua.

Anunţul a fost făcut de către Shahidullah Shahid, purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP), care începând din 2007 duce o campanie de gherilă sângeroasă contra guvernului de la Islamabad.

"Am efectuat atacul contra aeroportului de la Karachi pentru a răzbuna moartea lui Hakimullah Mehsud", fostul lider al TTP, a spus Shahidullah Shahid.

Hakimullah Mehsud a fost ucis în luna noiembrie 2013 de o dronă americană în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului.
............................

Schimburile de focuri între armată şi forţe rebele s-au reluat luni dimineaţă la aeroportul din Karachi, la peste 10 ore după un atac al insurgenţilor soldat cu 24 de morţi, relatează AFP şi Kyodo, citate de Agerpres.

Armata pakistaneză anunţase că a preluat din nou controlul asupra principalului aeroport din Pakistan şi afirmase că astfel a pus capăt unui dintre cele mai grave atacuri din istoria metropolei Karachi.

Totuşi, în jurul orei locale 08:30 (03:30 GMT), detaşamente ale forţelor paramilitare şi trupe de elită au fost desfăşurate în zona aeroportului pentru a neutraliza acţiunile rebelilor.

''Am relansat operaţiunea, prin trimiterea de trupe suplimentare'', a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor paramilitare pakistaneze, Sibtain Rizvi, care a adăugat că în timpul noilor schimburi de focuri a fost rănit un poliţist.

Atacul comis duminică seară nu fusese revendicat până luni dimineaţă, dar el a intervenit pe fondul intrării în impas a negocierilor dintre guvernul de la Islamabad şi rebelii islamişti talibani.

×
Subiecte în articol: pakistan violente insurgenti karachi morti