x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin a ordonat trupelor angajate în exerciţii militare să revină la bază

Vladimir Putin a ordonat trupelor angajate în exerciţii militare să revină la bază

04 Mar 2014   •   08:39
Vladimir Putin a ordonat trupelor angajate în exerciţii militare să revină la bază

Preşedintele rus Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, a ordonat trupelor şi formaţiunilor care au luat parte la exerciţiile militare, în cadrul inspecţiei iniţiate la 26 februarie pentru verificarea capacităţii lor de luptă, să revină la bază, a declarat marţi purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, citat de Reuters şi Interfax, potrivit Agerpres.

Cu o zi în urmă, după ce a primit un raport privind desfăşurarea manevrelor, preşedintele rus a dat ordin ca trupele şi formaţiunile care au fost angajate în aceste exerciţii militare să revină la locul lor permanent de dislocare, a subliniat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a mai declarat că aceste exerciţii militare, despre care Moscova susţine că nu ar avea vreo tangenţă cu evenimentele din Ucraina, au fost un succes, o parte dintre acestea desfăşurându-se în vestul Rusiei, o zonă care se învecinează cu Ucraina.

La aceste exerciţii, care au început pe neaşteptate miercurea trecută, fără un anunţ în prealabil din partea Kremlinului, au fost mobilizaţi aproximativ 150.000 de militari ruşi, şi au avut drept obiectiv evaluarea capacităţii de luptă a trupelor ruse din districtele militare Centru şi Vest.

×