x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Accept să candidez la prezidenţialele din 2012

Vladimir Putin: Accept să candidez la prezidenţialele din 2012

de Agerpres    |    27 Noi 2011   •   06:30
Vladimir Putin: Accept să candidez la prezidenţialele din 2012

Premierul rus Vladimir Putin a declarat astazi, la congresul partidului sau Rusia Unita, ca accepta "cu recunostinta" sa candideze la presedintia tarii in cadrul scrutinului din martie 2012.

"Ii sunt recunoscator lui Dmitri Anatolevici Medvedev, congresului Rusiei Unite, ca m-a desemnat si mi-a cerut sa candidez la postul de presedinte al Rusiei. Bineinteles ca acces cu recunostinta aceasta propunere. Multumesc", a spus Vladimir Putin, potrivit Agerpres.

Congresul formatiunii are loc cu o saptamana inainte de alegerile pentru Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului rus. In deschiderea reuniunii, mai multi reprezentanti ai partidului au elogiat personalitatea lui Putin si l-au "rugat" sa accepte sa candideze la prezidentialele de la anul viitor.

"Rusia are nevoie de un lider curajos, puternic, inteligent, capabil nu doar sa apere libertatile cetatenilor, dar si sa le aminteasca de responsabilitatile lor si sa-i determine sa le respecte. Cea mai sfanta obligatie este respectarea legilor Federatiei Ruse", a declarat regizorul Stanislav Govoruhin, in deschiderea reuniunii.

"Avem un asemenea om - este Vladimir Vladimirovici Putin", a adaugat Zavoruhin, rugandu-l pe Putin sa accepte sa candideze la presedintie.

Actualul presedinte Dmitri Medvedev l-a descris, la randul sau, pe Vladimir Putin drept "cel mai popular" si "experimentat" om politic din Rusia.

"Candidatul propus de mine la postul de presedinte si sustinut de partid, Vladimir Putin, este cu adevarat cel mai popular, mai experimentat si mai de succes politician din Rusia zilelor noastre. Majoritatea cetatenilor nostri au incredere in el si-si leaga de el sperantele in viitor", a spus Dmitri Medvedev.

La precedentul congres al formatiunii, din 24 septembrie, actualul presedinte Dmitri Medvedev a anuntat ca renunta sa candideze pentru un al doilea mandat si a facut cunoscut ca Putin este candidat la prezidentialele din martie.

×