x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin cauta un om care sa impace Rusia si Occidentul!

Vladimir Putin cauta un om care sa impace Rusia si Occidentul!

de Simona Haiduc    |    03 Mai 2018   •   17:02
Vladimir Putin cauta un om care sa impace Rusia si Occidentul!

Presedintele Vladimir Putin cauta metode de refacere a relatiilor cu Occidentul, in contextul in care sanctiunile si tensiunile tot mai acute de pe arena internationala fac imposibila scoaterea din impas a economiei ruse, sustine cotidianul Financial Times.

 

Citand surse proprii, publicatia afirma ca liderul de la Kremlina analizeaza posibilitatea numirii fostului ministru de finante, Aleksei Kudrin intr-o functie care sa-i permita sa se ocupe de strategia economica a tarii si de relatiile cu Europa.

In opinia FT, capitalele occidentale ar interpreta o astfel de mutare drept o aluzie din partea liderului rus ca este dispus sa discute un compromis, avand in vedere ca Rusia este in conflict cu Occidentul pe toate fronturile. "Dupa toate probabilitatile, Kudrin va primi postul respectiv in administratia prezidentiala", crede unul dintre interlocuitorii ziarului mentionat.

"Va ocupa o functie care se va numi ceva de genul emisar al presedintelui pe probleme de colaborare economica internationala", a adaugat alta sursa FT.

Publicatia mentioneaza ca Aleksei Kudrin, autorul strategiei economice a presedintelui Putin pentru actualul mandat, este foarte atasat ideii de reforma, chemand la modicari radicale precum cresterea varstei de pensionare pana la reorganizrea guvernului si a justitiei.

"Daca va intra in componenta cabinetului de ministri inseamna ca se va merge pe un plan de schimbari, inclusiv in politica externa, pentru ca fara modificari pe acest palier sa faci reforme in Rusia este aproape imposibil", a comentat analistul Evgheni Gontmaher.

×