x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: În Ucraina este haos şi război civil

Vladimir Putin: În Ucraina este haos şi război civil

23 Mai 2014   •   14:42
Vladimir Putin: În Ucraina este haos şi război civil

Preşedintele rus Vladimir Putin a estimat vineri că Ucraina se confruntă cu un 'război civil real', cu 48 de ore înaintea alegerilor prezidenţiale în fosta republică sovietică, unde forţele armatei regulate se opun insurgenţilor proruşi în estul ţării, relatează France Presse.

Criza în Ucraina 'a izbucnit pentru că (preşedintele ucrainean Viktor) Ianukovici a respins Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. O lovitură de stat a urmat, susţinută de prietenii noştri americani, iar, în final, este haos şi un război civil adevărat', a declarat Putin, în cadrul Forumului economic de la Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei).

Dacă Rusia nu ar fi anexat Crimeea, ar fi fost mai multe victime decât la Odesa, a declarat preşedintele rus. 'Dacă nu am fi făcut aceasta, am fi avut mai multe tragedii decât cele pe care le vedem astăzi în oraşe din Ucraina, de exemplu la Odesa, unde oameni neînarmaţi au fost arşi de vii, fiind blocaţi într-o clădire: 50 au ars de vii, alţi 50 sunt daţi dispăruţi. Unde sunt aceştia din urmă? De fapt, au fost ucişi', a afirmat Putin. 'Am făcut un lucru bun' în Crimeea, a adăugat președintele rus, potrivit Agerpres.

Problemele actuale legate de Crimeea şi Ucraina au drept cauză lipsa de încredere la ora actuală, a opinat şeful statului rus, potrivit căruia pentru a restabili această încredere toată lumea ar trebui să angajeze un dialog.



×