x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin merge la nunta in Austria

Vladimir Putin merge la nunta in Austria

16 Aug 2018   •   08:26
Vladimir Putin merge la nunta in Austria

In drum spre Germania, unde sunt prevazute convorbiri cu cancelarul Angela Merkel, presedintele rus, Vladimir Putin, se va opri in Austria, pentru a participa la nunta ministrului de externe al acestei tari, Karin Kneissl, a anuntat purtatorul de cuvant al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov. 

 

"Ne oprim putin. Intram, felicitam cuplul si plecam", a precizat Peskov. MAE austriac nu a comentat informatia difuzata, initial, de publicatia Kronen Zeitung. Potrivit ziarului, de securitatea ceremoniei se va ocupa unitatea de elita a politiei austriece, Cobra, tocmai din cauza prezentei lui Putin. 

Aceeasi sursa a precizat ca nunta va avea loc in Stiria, stat federat din sud-estul Austriei, renumita pentru podgoriile sale. Pregatirile pentru vizita lui Putin presupune "o actiune de amploare". "Este vorba de lunetisti ascunsi prin viile din imprejurimi si de un cortegiu care va insoti masinile oficiale de la aeroportul Graz-Thalerhof", a detaliat ziarul.

La randul sau, Kurier scrie ca seful diplomatiei austriece se casatoreste cu Wolfgang Mailinger, un finantist si om de afaceri, care nu a avut intotdeauna noroc. Astfel, el a incercat sa deschida fabrica de biogaz, dar nu a gasit fonduri necesare, adica 30 de milioane de euro. Unul dintre partenerii proiectului a fost firma Pronovis, lichidata insa in 2017. 

×