x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Nivelul actual al relaţiilor ruso-americane "nu ne poate mulţumi"

Vladimir Putin: Nivelul actual al relaţiilor ruso-americane "nu ne poate mulţumi"

03 Oct 2017   •   16:49
Vladimir Putin: Nivelul actual al relaţiilor ruso-americane "nu ne poate mulţumi"

Nivelul actual al relaţiilor ruso-americane 'nu ne poate mulţumi', a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, la o ceremonie în prezenţa noului ambasador american la Moscova, Jon Huntsman, cerând totodată o cooperare 'fără ingerinţe' în afacerile interne ale celor două ţări, relatează AFP. 

'În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale între cele două ţări, nivelul lor actual nu ne poate mulţumi', a declarat preşedintele rus la ceremonia de primire a scrisorilor de acreditare ale noilor ambasadori străini veniţi la post la Moscova. 

Preşedintele rus s-a declarat 'convins' că cooperarea dintre Moscova şi Washington ar trebui 'construită pe principiile egalităţii şi respectului pentru interesele naţionale, fără amestec în afacerile interne ale celor două ţări'. 

Relaţiile dintre SUA şi Rusia sunt în continuare la un nivel foarte scăzut de la alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, pe fondul crizei din Ucraina, al războiului din Siria şi al acuzaţiilor de ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA. 

Om de afaceri şi diplomat experimentat, Jon Huntsman, în vârstă de 57 de ani, a fost numit ambasador în China în timpul administraţiei democratului Barack Obama. 

Înaintea ceremoniei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exprimat dorinţa Rusiei de a avea relaţii mai bune cu Washingtonul, spunând că 'realizarea acestui obiectiv nu este posibilă fără un partener care să dorească acelaşi lucru'. 

'Sperăm că sosirea noului ambasador va contribui la restabilirea relaţiilor noastre', a mai afirmat Peskov.

AGERPRES

×