x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: În Ucraina a fost lovitură de stat. Dacă luăm decizia de a utiliza forţe armate în Ucraina, ea va fi legitimă

Vladimir Putin: În Ucraina a fost lovitură de stat. Dacă luăm decizia de a utiliza forţe armate în Ucraina, ea va fi legitimă

04 Mar 2014   •   12:57
Vladimir Putin: În Ucraina a fost lovitură de stat. Dacă luăm decizia de a utiliza forţe armate în Ucraina, ea va fi legitimă

Preluarea puterii în Ucraina de către opoziţie a fost "o lovitură de stat anticonstituţională" şi rezultatul unei insurecţii armate, a declarat azi Vladimir Putin, potrivit EFE, citată de Agerpres. Putin a precizat că Viktor Ianukovici este singurul preşedinte legitim al Ucrainei.

Folosirea forţei în Ucraina este o opţiune de ultimă instanţă, a mai spus preşedintele Rusiei. Deocamdată, nu este nevoie să se folosească forţa militară în Crimeea, dar Rusia are opţiunea să facă acest lucru, a explicat Putin.

Liderul de la Kremlin a declarat că Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la 'toate mijloacele' pentru a-şi proteja cetăţenii din Ucraina.

Rusia nu examinează varianta alipirii Crimeii

Vladimir Putin susţine că Rusia nu examinează varianta alipirii Crimeii, precizând că regiunile Rusiei vor acorda ajutor republicii autonome din sudul Ucrainei. "Doar cetăţenii înşişi, în condiţii de libertate a exprimării şi de securitate, pot şi trebuie să-şi determine viitorul", a spus preşedintele rus.

Acesta a spus că orice decizie de a utiliza forţe ale armatei ruse în Ucraina va fi "legitimă".

"Dacă vom lua decizia de a utiliza forţe armate în Ucraina, ea va fi complet legitimă", a declarat şeful statului rus.

Preşedintele Putin a mai declarat că folosirea forţei în Ucraina este o opţiune de ultimă instanţă, dar că Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la 'toate mijloacele' pentru a-şi proteja cetăţenii din Ucraina.

Acestea sunt primele declaraţii pe tema crizei din Ucraina făcute de preşedintele rus, într-o conferinţă de presă desfăşurată la reşedinţa sa din afara Moscovei.

×