x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, primit ca un EROU la Belgrad

Vladimir Putin, primit ca un EROU la Belgrad

de Emil Neacşu    |    17 Ian 2019   •   17:26
Vladimir Putin, primit ca un EROU la Belgrad

Preşedintele Rusie, Vladimir Putin, a aterizat la Belgrad şi a fost aşteptat pe aeroport de către toţi membrii conducerii Serbiei, de la preşedintele Alexander Vucic, la premierul Ana Brnabic şi ministrul de externe, Iviţa Dacic. Vizita liderului de la Kremlin are o puternică însemnătate economică, în joc fiind semnarea acordului privind construirea gazoductului Turkish Stream, care prevede aducerea de gaz din Rusia în sud-estul Europei, printr-o conductă care va traversa Marea Neagră. Din Turcia, conducta urmează să se extindă spre alte ţări - Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Austria şi, posibil, Bosnia şi Croaţia, OCOLIND România. 

Liderul de la Kremlin a fost salutat de 30.000 de sârbi, adunaţi pe bulevardele din centrul capitalei Belgrad şi a primit cadou, din partea preşedintelui sârb un câine ciobănesc. 

Pe lângă interesele energetice, Moscova este interesată şi de colaborarea în domeniul IT cu Rusia, astfel că din delegaţia sosită la Belgrad fac parte şi liderii a 24 de companii IT de top din Rusia. 

Pe de altă parte, vizita liderului rus la Belgrad nu este privită cu ochi buni de către partenerii Statelor Unite în regiune, în special de cei din Kosovo. Astfel, un lider de la Priştina a scris pe facebook că vizita lui Vladimir Putin la Belgrad nu face decât să destabilizeze Balcanii. 

×