x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin sărbătorește Crăciunul pe rit vechi la Sankt Petersburg

Vladimir Putin sărbătorește Crăciunul pe rit vechi la Sankt Petersburg

07 Ian 2018   •   15:30
Vladimir Putin sărbătorește Crăciunul pe rit vechi la Sankt Petersburg

Preşedintele rus Vladimir Putin a sărbătorit Crăciunul ortodox pe rit vechi sâmbătă seară, asistând la un serviciu religios într-o biserică din Sankt Petersburg unde a fost botezat tatăl său, a anunţat Kremlinul, informează AFP. 

"Această sărbătoare oferă fericire şi speranţă pentru milioane de credincioşi (...) şi îi uneşte în jurul valorilor creştine eterne ale ţării noastre", a declarat printre altele Vladimir Putin, potrivit comunicatului Kremlinului. 

El a adus de asemenea un omagiu "acţiunii cu adevărat dezinteresate a Bisericii Ortodoxe Ruse şi altor confesiuni creştine în menţinerea păcii şi armoniei civile în ţară". 

Vladimir Putin s-a exprimat într-o biserică din secolul al XVIII-lea la Sankt Petersburg unde tatăl său a fost botezat, a precizat Kremlinul. După ceremonie, el a oferit bisericii o icoană din secolul al XIX-lea. 

Televiziunea publică rusă a difuzat câteva imagini cu preşedintele rus alături de credincioşi. 

La rândul său, patriarhul Kirill, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, a celebrat Crăciunul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, în prezenţa mai ales a prim-ministrului Dmitri Medvedev, au anunţat agenţiile de presă ruse.

AGERPRES

×