x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin se pregăteşte pentru ''Linia Directă'' cu cetăţenii, la care va aborda temele fierbinţi de actualitate

Vladimir Putin se pregăteşte pentru ''Linia Directă'' cu cetăţenii, la care va aborda temele fierbinţi de actualitate

19 Iun 2019   •   18:50
Vladimir Putin se pregăteşte pentru ''Linia Directă'' cu cetăţenii, la care va aborda temele fierbinţi de actualitate

Preşedintele rus Vladimir Putin se pregăteşte intens pentru discuţia sa anuală cu cetăţenii, cunoscută ca ''Linia Directă'', la care el va răspunde joi unor întrebări pe teme variate, în principal de politică internă, a anunţat miercuri Kremlinul, relatează agenţia EFE.

''Preşedintele va lucra astăzi până la noapte pentru a se pregăti în vederea Liniei Directe'', a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a menţionat că, în cadrul acestor pregătiri, Putin a avut încă de marţi o serie de reuniuni cu înalţi responsabili ministeriali şi ai Administraţiei Prezidenţiale.

Cât despre întrebările deja trimise, peste un milion, acestea privesc mai ales teme sociale, precum salariile, pensiile, sistemul de sănătate, învăţământul şi mediul.

În ceea ce priveşte politica externă, cetăţenii sunt interesaţi în special de relaţiile cu SUA şi cu UE şi întreabă despre măsuri menite să îmbunătăţească acele relaţii.

La fel cum s-a procedat anterior, Linia Directă cu Putin, ajunsă la a 17-a ediţie, va începe la ora 09:00 GMT (12:00 ora Moscovei) şi are o durată programată de circa trei ore, urmând să fie transmisă în direct la posturile de radio şi televiziune naţionale.

La ediţia de anul trecut liderul de la Kremlin a răspuns timp de 4 ore şi 20 de minute la peste 70 de întrebări, primite prin apeluri telefonice, video şi mesaje text, recordul absolut fiind cel din 2013, când Putin a rămas în direct 4 ore şi 47 de minute pentru a răspunde la 85 de întrebări.

Aceasta este prima întâlnire a lui Putin cu cetăţenii după ce popularitatea sa a intrat pe un trend descrescător ca urmare a degradării situaţiei economice şi a adoptării unei reforme nepopulare a sistemului de pensii vara trecută. Conform unui sondaj al Centrului de Studii a Opiniei Publice (VTSIOM), 64,5% dintre persoanele intervievate aprobă modul în care preşedintele gestionează problemele ţării, procent care era de 78% în iunie 2018, înainte ca guvernul să anunţe în mod neaşteptat creşterea vârstei de pensionare. Vladimir Putin se confruntă şi cu o scădere a cotei de încredere, care în luna mai era de 31,7%.

AGERPRES

×