x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin va asista la exerciţiile militare Vostok - 2018

Vladimir Putin va asista la exerciţiile militare Vostok - 2018

12 Sep 2018   •   17:19
Vladimir Putin va asista la exerciţiile militare Vostok - 2018

Preşedintele rus Vladimir Putin va asista joi la manevrele militare Vostok - 2018, cele mai ample exerciţii efectuate de armata rusă în ultimii aproape 40 de ani, a anunţat miercuri biroul de presă al Kremlinului, citat de agenţia EFE. 

Conform comunicatului oficial, şeful statului rus, care în prezent se află în oraşul Vladivostok, în extremul orient rus, se va deplasa joi la poligonul militar din Tsogul, situat într-o zonă de la frontiera cu China şi Mongolia, unde va asista la exerciţii militare comune ruso-chineze. 

'În cadrul acestor exerciţii, unităţi ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse şi Armatei Populare de Eliberare a Chinei vor desfăşura acţiuni de respingere a unei ofensive executate de un inamic ipotetic', se mai arată în comunicatul preşedinţiei ruse. 

De asemenea, tot miercuri, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că Rusia şi China au convenit să efectueze 'periodic' exerciţii militare comune. 

La programul de manevre militare Vostok-2018, care se va desfăşura până pe 17 septembrie, vor participa aproape 300.000 de militari ai armatei ruse, precum şi mii de militari chinezi şi mongoli. 

Aceste exerciţii sunt cele mai ample nu doar din epoca post-sovietică, ci şi din cea de sfârşit a Războiului Rece, ultimele aplicaţii militare de o asemenea anvergură fiind efectuate de armata URSS în anul 1981.

AGERPRES

×