x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, vinovat de prăbușirea zborului MH17. SUA, Uniunea Europeană și G7 impun noi sancțiuni împotriva Rusiei

Vladimir Putin, vinovat de prăbușirea zborului MH17. SUA, Uniunea Europeană și G7 impun noi sancțiuni împotriva Rusiei

26 Iul 2014   •   19:02
Vladimir Putin, vinovat de prăbușirea zborului MH17. SUA, Uniunea Europeană și G7 impun noi sancțiuni împotriva Rusiei

Casa Albă a estimat vineri că președintele rus Vladimir Putin este "vinovat" de distrugerea Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines deasupra zonei de conflict în estul Ucrainei și a reafirmat că SUA lucrează concertat cu Uniunea Europeană și G7 pentru a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, relatează Reuters. 

"Ceea ce știm este că avionul Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă sol-aer. Ea a fost trasă de la sol dintr-o zonă controlată de separatiști și unde ucrainenii nu utilizau arme antiaeriene în acel moment", a declarat presei Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe, în cea mai fermă declarație a sa de la catastrofa zborului MH17. "De aceea, noi am conchis că Vladimir Putin și rușii sunt vinovați de această tragedie", a adăugat el.

Vicepreședintele american Joe Biden a avut o discuție telefonică vineri cu președintele ucrainean Petro Poroșenko despre ancheta care vizează distrugerea avionului malaezian, dar și despre situația politică ucraineană, a declarat ulterior Casa Albă.

"Președintele Poroșenko l-a informat pe vicepreședinte că Rusia continuă să furnizeze arme grele și material separatiștilor și că trupe ucrainene sunt din ce în ce mai des prinse sub focul pozițiilor rusești de cealaltă parte a frontierei", a comunicat administrația americană.

Joe Biden a dat asigurări interlocutorului său că Washingtonul acționează concertat cu UE și G7 pentru a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a "acțiunilor sale profund destabilizatoare și iresponsabile în Ucraina".

×
Subiecte în articol: avionul mh17 malaysia airlines mh17