x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, vizită în Cuba. Preşedintele rus a avut conversaţie "lungă şi foarte interesantă" cu Fidel Castro

Vladimir Putin, vizită în Cuba. Preşedintele rus a avut conversaţie "lungă şi foarte interesantă" cu Fidel Castro

12 Iul 2014   •   10:53
Vladimir Putin, vizită în Cuba. Preşedintele rus a avut conversaţie "lungă şi foarte interesantă" cu Fidel Castro

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi fostul şef al statului cubanez, Fidel Castro, s-au întâlnit vineri, la Havana, şi au stat de vorbă timp de o oră despre teme politice şi economice.

"Cei doi lideri au făcut un schimb de opinii pe teme internaţionale şi în ceea ce priveşte economia globală. În plus, au avut o discuţie în detaliu despre situaţia şi evoluţia relaţiilor bilaterale ruso-cubaneze", se menţionează într-un comunicat al Kremlinului, conform EFE, citată de Agerpres.

Întâlnirea cu Fidel Castro, în vârstă de 87 de ani, retras de la putere din 2006, a fost gândită sub forma unei reuniuni informale, în marja vizitei oficiale de vineri a lui Putin pe insulă, prima etapă a turneului latino-american al preşedintelui rus, care include vizite în Argentina şi Brazilia.

Cotidianul spaniol El Pais aminteşte că aceasta este a doua vizită a lui Putin în Cuba în calitate de preşedinte şi a patra a unui lider rus în ultimii 15 ani. Cu prilejul primei vizite, în 2000, Putin a fost întâmpinat chiar de Fidel Castro. Acum, cel care l-a primit pe Aeroportul José Martí a fost prim vicepreşedintele Cubei, Miguel Díaz-Canel.

×