x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin vrea ca poliţia din Rusia să ia parte la investigaţia privind otrăvirea cu agentul neurotoxic

Vladimir Putin vrea ca poliţia din Rusia să ia parte la investigaţia privind otrăvirea cu agentul neurotoxic

07 Iun 2018   •   15:15
Vladimir Putin vrea ca poliţia din Rusia să ia parte la investigaţia privind otrăvirea cu agentul neurotoxic

Vladimir Putin a solicitat joi ca oficialilor ruşi să li se ofere acces consular la Iulia Skripal şi ca poliţia rusă să ia parte la investigaţia privind otrăvirea cu agentul neurotoxic, scrie The Guardian.

Iulia Skripal şi tatăl său, un fost agent dublu care a fost eliberat din închisoarea rusă pentru a spiona în Marea Britanie în 2010, au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic novichok în Salisbury, în luna martie.

Oficialii britanici au dat vina pe Rusia pentru atac, afirmând că aceasta este prima utilizarea a unui agent neurotoxic militar în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

“Ne-ar plăcea foarte mult să avem acces la cetăţenii noştri, la Iulia în acest caz, şi de a ni se oferi oportunitatea de a face parte din investigaţie”, a spus Vladimir Putin în timpul unei sesiuni televizate de întrebări şi răspunsuri.

Putin a mai afirmat că atât Iulia Skripal, cât şi Serghei Skripal ar fi murit în cazul în care s-ar fi folosit un agent neurotoxic militar.

×