x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Voronin, schior pe campie

Vladimir Voronin, schior pe campie

05 Feb 2004   •   00:00

In afara de pasiunea pentru vanatoare, presedintele Vladimir Voronin pare sa se fi indragostit de schi. Sport nobil pe care l-a practicat recent impreuna cu prietenii, dar intr-un mod neobisnuit: in plina campie.

In ultima duminica a lunii trecute, simpatizant ii opozitiei s-au strans, ca aproape la fiecare final de saptamana, in centrul Chisinaului, unde au cerut demisia presedintelui republicii, Vladimir Voronin. De data aceasta, liderului de la Chisinau chiar i-a pasat ca lumea a iesit in strada si a "binevoit" sa intampine multimea cu zeci de politisti si zeci de caini. Ca in oricare alt stat "democratic".

PETRECEREA. Odata rezolvata problema protestatarilor, seful statului si-a chemat colegii de partid la o mare petrecere, pe care a gazduit-o la resedinta sa din Condrita, sat aflat la 20 de kilometri de Chisinau. Potrivit saptamanalului "Timpul", ospatul a fost de zile mari, la el fiind prezenti premierul Vasile Tarlev, ministri si oameni de afaceri apropiati lui Voronin.

UN SPORT CU SFOARA. Petrecaretii au facut si putintica miscare. Mai multi soferi au vazut, chiar langa resedinta presedintelui, mai multi barbati bine imbra cati, pe schiuri.
"Competitorii" se tineau de niste sfori prinse de masinile care inaintau nu cu prea mare viteza, ca "schiorii" sa alunece lin pe zapada. Reporterii de la "Timpul" scriu ca nu stiu cat s-a mancat si cat s-a baut la petrecerea lui Voronin. Cert este insa ca a doua zi, la sedinta de guvern, majoritatea ministrilor aratau cam somnorosi si mahmuri.

DRUM NETED. Doar ministrul Transporturilor a parut ceva mai vesel, fiind probabil multumit ca, desi a viscolit nebuneste in acel week-end, a reusit sa curete drumul pana la casa lui Voronin.
Mai departe, nu, ca doar nu trecea seful statului.( LAVINIA TUDORAN )

Ministru de Externe, trimis ambasador
La Chisinau se pregatesc mai multe schimbari in plan politic. Actualul ministru de Externe, Nicolae Dudau, urmeaza sa fie numit ambasador al Moldovei in Italia. Miscarea este destul de curioasa, mai ales ca seful misiunii diplomatice de la Roma nu si-a incheiat inca mandatul. Dudau va fi inlocuit, cel mai probabil cu adjunctul sau, Andrei Stratan, scrie Mediafax. O alta schimbare o priveste pe Eugenia Ostapciuc, presedintele Parlamentului de la Chisinau, despre care se spune ca va veni ca ambasador la Bucuresti. Ostapciuc este cunoscuta pentru declaratiie sale antiromanesti.

×
Subiecte în articol: externe