x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vocea Rusiei: Băsescu vrea să anexeze Moldova prin oferirea de paşapoarte româneşti

Vocea Rusiei: Băsescu vrea să anexeze Moldova prin oferirea de paşapoarte româneşti

21 Sep 2012   •   18:11
Vocea Rusiei: Băsescu vrea să anexeze Moldova prin oferirea de paşapoarte româneşti

"Actuala criza din cadrul UE nu este doar financiara, ci si politica, manifestandu-se prin tendinte separatiste, mai ales in tarile est-europene. Este vorba in principal de zona Balcanilor, unde separatismul a luat forma specifica, de natura etnica", scrie, vineri, Vocea Rusiei, in editia online.

"In Europa de Est, separatismul se manifesta la nivelul etniilor si teritoriilor. Albanezii, nu doar cei din Kosovo, joaca rolul cel mai important. Liderii albanezi macedoneni ar vrea sa divizeze partea bulgara a regiunii Macedonia intr-un sector albanez si unul bulgar. Aceste idei sunt impartasite de etnicii albanezi din Grecia. Premierul Ungariei, Viktor Orban, doreste restabilirea frontierelor fostei Austro-Ungarii", crede publicatia rusa.

"Presedintele roman, Traian Basescu, vrea sa reanexeze Moldova prin oferirea de pasapoarte romanesti cetatenilor moldoveni. Cei de la Budapesta si de la Bucuresti sunt nemultumiti de rezultatele celor doua razboaie mondiale, in special din punctul de vedere al frontierelor. Iar exemplele pot continua", scriu jurnalistii de la Vocea Rusiei.

×
Subiecte în articol: basescu moldova paşapoarte Vocea Rusiei