x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin, deranjat că Băsescu vine în Republica Moldova: Nu ştim dacă e beat sau treaz în România, iar voi îl invitaţi aici!

Voronin, deranjat că Băsescu vine în Republica Moldova: Nu ştim dacă e beat sau treaz în România, iar voi îl invitaţi aici!

de Veronica Micu    |    04 Iul 2013   •   12:56
Voronin, deranjat că Băsescu vine în Republica Moldova: Nu ştim dacă e beat sau treaz în România, iar voi îl invitaţi aici!
Sursa foto: George Rusu/Intact Images

Preşedintele moldovean al Partidului Comunist, Vladimir Voronin, s-a arătat deranjat de faptul că preşedintele Traian Băsescu va face o vizită în Republica Moldova. "Băsescu nu a recunoscut niciodată Moldova. El nu recunoaşte denumirea de moldoveni şi de limbă moldovenească. Cine l-a invitat pe Băsescu să vină și cu ce scop? Nu ştim dacă e beat sau treaz, iar voi îl invitați aici", a declarat Voronin în plenul Parlamentului, potrivit jurnal.md.

Traian Băsescu, va efectua, pe 17 iulie, o vizită oficială la Chişinău. Traian Băsescu va avea întrevederi cu speakerul Igor Corman, cu premierul Iurie Leancă, dar şi cu alţi lideri politici. Tototdată, Băsescu se va mai întâlni şi cu reprezentanţii societăţii civile. Oficialul român va sta o singură zi în Moldova.

Președintele României urma să vină la Chişinău la 1 februarie, dar vizita a fost contramandată din cauza stării de sănătate lui Nicolae Timofti, care în acea perioadă a suferit o colecistită.

Acesta nu este primul atac al lui Voronin la adresa lui Traian Băsescu. În luna mai, liderul comunist a declarat pentru postul de televiziune TV7 că preşedintele român Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi îi sună în stare de ebrietate.

"Eu ştiu de apelurile telefonice ale lui Băsescu. Sună seara aflându-se în stare de ebrietate", a declarat Voronin, în limba rusă, în cadrul emisiunii Politica. Întrebat despre ce vorbesc oficialii moldoveni cu preşedintele român, Voronin s-a limitat să spună că acesta "se amestecă, dictează, vine cu cerinţe".


×