x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Votul parlamentarilor europeni asupra comisiei Von Der Leyen va avea loc pe 27 noiembrie

Votul parlamentarilor europeni asupra comisiei Von Der Leyen va avea loc pe 27 noiembrie

21 Noi 2019   •   15:24
Votul parlamentarilor europeni asupra comisiei Von Der Leyen va avea loc pe 27 noiembrie
Sursa foto: Fred MARVAUX

Votul din Parlamentul European asupra întregii echipe a viitoarei Comisiei Europene va avea loc miercuri, 27 noiembrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, a anunţat preşedintele PE, David Sassoli.

Conferinţa Preşedinţilor din PE a declarat audierile comisarilor-desemnaţi închise, ceea ce înseamnă că votul legislativului asupra întregii echipe a CE poate avea loc săptămâna viitoare.

Eurodeputaţii se vor pronunţa miercurea viitoare asupra echipei Ursulei von der Leyen, deşi nu se ştie dacă Marea Britanie va respecta termenul de 22 noiembrie dat de Comisia Europeană pentru a nominaliza un comisar. Astfel, noua Comisie Europeană are şanse mari de a-şi începe activitatea de la 1 decembrie, cu o lună mai târziu decât se programase iniţial, dar cel mai probabil numai cu 27 de comisari, inclusiv şefa executivului comunitar.

Audierile comisarilor desemnaţi în comisiile de specialitate ale PE au avut loc între 30 septembrie şi 8 octombrie pentru un număr de 23 de ţări, ultimele trei derulându-se pe 14 noiembrie, când au fost audiaţi noi candidaţi ai României, Ungariei şi Franţei, după ce primii candidaţi propuşi de aceste state au fost respinşi în cadrul procedurii parlamentare de validare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: parlamentul european