x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vrea ANONYMOUS să controleze roverul NASA de pe Marte?

Vrea ANONYMOUS să controleze roverul NASA de pe Marte?

15 Aug 2012   •   17:46
Vrea ANONYMOUS să controleze roverul NASA de pe Marte?

O firma de securitate in domeniul internetului a anuntat ca a identificat o posibila amenintare asupra misiunii spatiale americane pe Marte, Curiosity.

Mesajul de amenintare a fost identificat pe canalul IRC AnonOps, unde unul dintre utilizatori - "MarsCuriosity", solicita, in termeni politicosi, ajutorul userilor din Madrid sau Canberra pentru a izola semnalul radio folosit pentru controlul roverului Curiosity, vehiculul care cutreiera solul martian pentru NASA.
"Modul de criptare si de transmisie al semnalului este unul obisnuit, am nevoie doar de frecventa de baza si de inregistrari ale semnalului emis", si-a explicat dorinta userul "MarsCuriosity".

Desi locatiile respective sunt intr-adevar folosite de NASA pentru comunicatiile cu vechiculul care exploreaza planeta Marte, putini sunt cei care cred ca amenintarea ar fi una cu adevarat reala, in grupurile de discutii online speculandu-se ca mesajul ar fi un fals, sau chiar o capcana a autoritatilor pentru hackerii mai putini prevazatori.
dailymail.co.uk

×