x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Vrea să preia comanda avionului!". Un pilot se luptă cu un pastor baptist care vrea să prăbuşească aparatul (VIDEO)

"Vrea să preia comanda avionului!". Un pilot se luptă cu un pastor baptist care vrea să prăbuşească aparatul (VIDEO)

27 Aug 2014   •   13:13
"Vrea să preia comanda avionului!". Un pilot se luptă cu un pastor baptist care vrea să prăbuşească aparatul (VIDEO)

Un tânăr pilot este catalogat drept un erou de presa australiană. James Chandler, în vârstă de 23 de ani, a reuşit să aterizeze cu un avion de mici dimensiuni, după ce s-a luptat cu un pasager de 82 de ani, pastor baptist, care a oprit motorul încercând să preia comanda aparatului de zbor, relatează Sky News.  

Incidentul s-a petrecut deasupra New South Wales, Australia, la bordul avionului fiind doar cei doi: James Chandler şi Les Nixon.

La o jumătate de oră de la decolare, turnul de control a primit un apel de tip "pan-pan", ceea ce însemna că ceva se întâmplă la bordul avionului, dar că vieţile celor aflaţi în aparatul de zbor nu sunt puse în pericol.

"Pan pan, pan pan, pan pan… Bravo Foxtrot Papa... pasagerul meu încearcă să preia controlul avionului", se aude în înregistrarea din cabina avionului, obţinută de postul local de televiziune "Nine Network".

"Pilotul a spus că pasagerul a luat maneta de control, a oprit alimentarea cu combustibil şi a început să apese la întâmplare pe butoane", a declarat pentru presa locală ofiţerul Gareth Smith.

Pentru a-l potoli pe Nixon, şi el pilot profesionist, Chandler i-a tras un pumn în figură, spărgându-i nasul. Imediat, tânărul a aterizat forţat pe terenul unei ferme.

Atât James Chandler, cât şi Les Nixon au fost transportaţi cu elicopterul la spital.

În timp ce Chandler a fost absolvit de orice vină, Nixon se află sub investigaţie şi va răspunde întrebărilor anchetatorilor.  Pastorul baptist va trebui să explice de ce a avut un asemenea comportament la bordul avionului.

×