x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vulcanul Agung a erupt din nou; mai multe zboruri au fost anulate

Vulcanul Agung a erupt din nou; mai multe zboruri au fost anulate

25 Mai 2019   •   14:32
Vulcanul Agung a erupt din nou; mai multe zboruri au fost anulate

Vulcanul Muntele Agung din insula turistică Bali a erupt din nou vineri seara, provocând anularea mai multor zboruri către şi dinspre Australia pe parcursul nopţii, au informat sâmbătă oficiali locali, citaţi de Reuters.

Muntele Agung a aruncat lavă şi pietre pe o distanţă de circa 3 kilometri, iar cenuşa provenită de la acesta a acoperit zeci de sate, au indicat responsabilii citaţi, precizând că pe moment nu a fost înregistrate victime.

Sâmbătă, zborurile companiilor Qantas Airways, JetStar şi Virgin Airlines operau normal.

Autorităţile aveau pregătite 50.000 de măşti, însă nivelul de alertă pentru vulcan a rămas neschimbat şi nu au existat evacuări.

La sfârşitul anului 2017, autorităţile au ridicat nivelul de alertă pentru Agung după o intensificare a activităţii sale, care a condus la evacuări şi la perturbarea traficului aerian. De atunci, nivelul de alertă a fost redus, însă vulcanul, situat în estul insulei Bali, a continuat să erupă intermitent, perturbând mai multe curse aeriene.

În 1963, o erupţie majoră a Muntelui Agung s-a soldat cu moartea a peste 1.000 de persoane şi distrugerea mai multor sate.

Insula Bali, renumită pentru plajele şi templele sale, atrage anual circa 5 milioane de vizitatori.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vulcanul agung