x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vulcanul Agung continuă să expulzeze cenușă, fără să afecteze aeroportul Bali

Vulcanul Agung continuă să expulzeze cenușă, fără să afecteze aeroportul Bali

30 Noi 2017   •   12:00
Vulcanul Agung continuă să expulzeze cenușă, fără să afecteze aeroportul Bali

Vulcanul Agung continua joi să expulzeze cenuşă la o înălţime de până la 2.000 de metri deasupra craterului, în timp ce aeroportul internaţional din insula Bali rămâne deocamdată operaţional, relatează EFE. 

Sutopo Purwo Nugroho, directorul Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor (BNBP), a informat pe reţelele de socializare că alerta de erupţie a vulcanului, care a crescut luni de la nivelul 3 la 4, rămâne la nivelul maxim. 

Nugroho a relevat că norul de cenuşă a obligat autorităţile să închidă aeroportul din insula cea mai apropiată Lombok, până joi dimineaţa ca urmare a riscului ca cenuşa să afecteze motoarele aeronavelor şi să provoace un accident. 

Mii de turişti au rămas blocaţi în Bali după închiderea luni a aeroportului internaţional, Ngurah Rai, care a devenit deja operaţional miercuri la prânz după ce norul de cenuşă s-a îndepărtat. 

Peste 100.000 de pasageri au fost afectaţi de închiderea aeroportului şi de suspendarea a aproximativ 900 de zboruri având ca destinaţie Bali. 

Centrul naţional de vulcanologie menţine şi o zonă de securitate pe o rază de aproximativ 10 km în jurul craterului şi notează că situaţia s-ar putea schimba în cazul unei erupţii majore, sau unei intensificări a vântului care să extindă norul de cenuşă.

AGERPRES

×