x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vulnerabilitate: Rata mortalităţii în rândul indigenilor brazilieni bolnavi de COVID-19 este dublă

Vulnerabilitate: Rata mortalităţii în rândul indigenilor brazilieni bolnavi de COVID-19 este dublă

24 Mai 2020   •   22:30
Vulnerabilitate: Rata mortalităţii în rândul indigenilor brazilieni bolnavi de COVID-19 este dublă

APIB a înregistrat peste 980 de cazuri confirmate de coronavirus şi cel puţin 125 de decese în rândul comunităţilor indigene din Brazilia. Această cifră înseamnă o rată a mortalităţii de 12,6%, de două ori mai mare decât rata naţională care este de 6,4%.

Indigenii care s-au mutat în oraşe mai mari sau în zone urbane pentru a studia sau în căutarea unui loc de muncă pot ajunge să trăiască în condiţii precare, fără a avea acces la servicii publice.

Aceşti factori îi fac mai vulnerabili atunci când vine vorba de problemele de sănătate. Între timp, cei care locuiesc în zone îndepărtate nu au acces la unităţi medicale de bază.

Un băiat Yanomami în vârstă de 15 ani, dintr-un sat din Amazon, a fost unul dintre primii brazilieni indigeni care au murit de COVID-19 în aprilie.

Sâmbătă, Brazilia a devenit a doua ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri de COVID-19, depăşind astfel Rusia. Până acum au fost înregistrate 347.398 de cazuri şi 22.013 de decese.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus brazilia