x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washington - Editorialistul Bush

Washington - Editorialistul Bush

de George Daniel Ripa    |    04 Ian 2007   •   00:00
Washington - Editorialistul Bush

Intr-un editorial publicat in Wall Street Journal, presedintele american si-a exprimat dorinta de a colabora cu democratii si a promis o noua politica fata de Irak.

Pentru prima data, Bush se confrunta cu dominatia democrata a Congresului, motiv pentru care a inceput anul in forta, semnand un editorial in prestigiosul The Wall Street Journal, in care afirma ca este gata sa colaboreze cu noul Legislativ. Presedintele american si-a intitulat articolul "Ce ar putea sa faca Congresul pentru America", o parafrazare a celebrului discurs al presedintelui J.F. Kennedy. Altfel spus, republicanul Bush citeaza din democratul Kennedy. "Impreuna avem sansa de a servi poporul american, rezolvand problemele complexe pe care multi cred ca nu le putem rezolva, in actuala configuratie politica de la Washington", scrie George W. Bush. Presedintele le-a cerut democratilor sa uite de politica si sa puna pe primul plan interesul cetatenilor. Mai mult, presedintele le transmite democratilor ca va imparti cu ei atat partile bune, cat si pe cele rele din urmatorii doi ani. "Democratii controleaza ambele Camere, astfel ca impreuna impartim responsabilitatea pentru ceea ce vom face", spune Bush.

ELECTORAT. Tonul presedintelui a parut unul prietenos fata de democrati, insa in final nu a uitat sa le aminteasca acestora ca, potrivit Constitutiei, seful statului este cel care decide ce lege sa contrasemneze. Destinatarul oficial al "scrisorii" este Congresul, insa in realitate adevarata tinta a lui Bush este electoratul american. In ceea ce priveste Irakul, Bush le-a spus americanilor ca ia in considerare "toate optiunile, inclusiv o crestere sau o diminuare a trupelor americane din Irak".

×
Subiecte în articol: externe bush