x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washington - Incepe revolutia Barack Obama

Washington - Incepe revolutia Barack Obama

de George Daniel Ripa    |    05 Feb 2007   •   00:00
Washington - Incepe revolutia Barack Obama

Senatorul de culoare Barack Obama isi anunta in aceasta saptamana intrarea in cursa pentru Casa Alba si se prefigureaza inca drept "cosmarul" lui Hillary Clinton.

Intrunirea Comitetului National Democrat, ce a avut loc sambata la Washington, a oferit ocazia perfecta pentru cei zece candidati democrati sa isi faca intrarea in campania electorala interna. Cei zece au vorbit in fata sutelor de activisti democrati, in incercarea de a-si asigura suportul acestora. Fiecare candidat a impartit bannere electorale activistilor, insigne si stegulete cu figurile candidatilor. Toti, mai putin unul: Barack Obama, senatorul democrat de Illinois. Mai mult, Obama a fost singurul democrat care nu a urcat pe scena pe acordurile unei melodii, asa cum au facut ceilalti candidati. Singurele sunete care au putut fi auzite la intrarea si la iesirea din scena a lui Obama au fost aplauzele activistilor democrati. Mesajul a fost unul clar: Barack Obama nu are nevoie de jocuri de artificii si nici nu se va plia vechiului mod de a face politica.

SCHIMBARE. Obama a reusit sa transforme radical competitia electorala pentru 2008, ce era vazuta pana acum drept o cursa intre Hillary si "restul". "Obama este baiatul de aur. Este un adevarat star rock al politicii. Acest lucru a schimbat radical competitia interna din Partidul Democrat", considera Shaun Bowler, profesor de stiinte politice la Universitatea Riverside din California. Imaginea pe care Obama incearca sa si-o creeze este aceea de continuator al lui John F. Kennedy si al lui Franklin D. Roosevelt, doi presedinti receptati de contemporani drept "iesiti din tipare". Mai mult, discursul sau paternalist va reusi sa atraga numeroase voturi in lupta cu Hillary. "Deciziile pe care le vom lua in urmatoarea decada vor determina viitorul copiilor nostri. Nu suntem in fata unui concurs televizat. Suntem in fata unui moment sobru", anunta Obama.

×
Subiecte în articol: externe obama