x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Whitney: cauzele morţii rămân un mister

Whitney: cauzele morţii rămân un mister

de Alex Revenco    |    14 Feb 2012   •   21:00
Whitney: cauzele morţii rămân un mister

Deoarece rezultatele testelor toxicologice vor fi cunoscute abia peste cateva saptamani, cele mai recente declaratii ale politiei raman pana atunci in picioare. Si anume faptul ca Whitney Houston a fost gasita 'sub apa si aparent inconstienta' in baia camerei sale de hotel. Misterul planeaza in continuare asupra cauzelor ce au dus la surprinzatorul deces al vedetei americane, in varsta de doar 48 de ani, iar autoritatile refuza sa avanseze orice ipoteza pana cand nu se vor cunoaste rezultatele testelor toxicologice.

Lumea insa continua sa faca speculatii asupra mortii divei pop, cunoscuta pentru dependenta sa fata de droguri si alcool. Ed Winter, purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Legala din Los Angeles a declarat: 'Ancheta este in curs de desfasurare, iar noi asteptam rezultatele toxicolo­gice. E prea devreme pentru a cunoaste cauzele mortii artistei'.

Analize toxicologice
In continuare, Winter a refuzat sa dea alte detalii asupra cir­cum­s­tan­te­lor descoperirii corpului vedetei, repetand ca analizele toxicologice sunt singurele care vor putea face lumina asupra cazului. 'Se vor face analize asupra sangelui, urinei, anali­ze de rutina. Pana acum nu pot spune decat atat: nu avem nimic nou'. El a mai spus ca in curand familia va putea sa 'recupereze corpul decedatei'. Potrivit site-ului TMZ, 'specializat' in celebritati, trupul neinsufletit al artistei ar trebui sa ajunga pe coasta de est, iar CNN pretinde ca stie deja data inmormantarii: vineri 17 sau sam­bata 18 februarie. Contactata de Agentia France Press, Jill Fritzo, pur­ta­toarea de cuvant a lui Whitney Hous­ton, a declarat ca 'pana acum, nu se stie nimic referitor la in­mor­man­tare'.

Mark Rosen, purtatorul de cuvant al Politiei din Los Angeles, a precizat ca 'nu este vorba despre o ancheta criminala, deoarece nici cadavrul, nici camera de hotel, nici ceea ce am descoperit in timpul anchetei nu conduce la ideea de crima'. Secretomania impusa de auto­ri­tati asupra anchetei si autopsiei este o practica curenta in 'Orasul ingerilor' mai ales atunci cand e vorba de staruri. Atat moartea Regelui Muzicii Pop, Mi­cha­el Jackson, cat si cea a actritei Brit­tany Murphy au avut parte de ace­lasi tratament de confidentialitate.

Stop cardiac?
Potrivit CBS, care citeaza surse din politie, Whitney Houston ar fi putut muri in urma unui stop cardiac sau a unei supradoze de medicamente. Dar nici un fel de substanta ilegala nu a fost gasita in camera de hotel a vedetei, precizeaza aceleasi surse. Institutul de Medicina Legala din Los Angeles a confirmat faptul ca in camera artistei nu s-au gasit decat cateva medicamente eliberate pe baza de reteta, deci prescrise de medic. Potrivit TMZ, este probabil ca moartea vedetei sa fi avut loc in urma combinarii dintre Xanax (antidepresiv) si alcool – posibil in canti­tati mari.

Aceasta ipoteza s-ar baza si pe marturiile celor din familie, care sti­au ca Whitney obisnuia sa ia Xa­nax. Potrivit acelorasi surse, in pla­mani ar fi fost gasita o cantitate prea mica de apa pentru ca inecul sa fi fost cauza decesului. Cu o seara inainte, Whitney Houston a fost la o petrecere organizata de producatorul Clive Davis, unde o alta participanta, interpreta Kelly Price, a declarat postului de televiziune CNN: 'Whitney a fost intr-o forma excelenta, a dansat, a ras, am perecut foarte bine si nu, nu era sub influenta drogurilor!'. Dupa disparitia artistei poreclita 'The Voice', vanzarile de melodii si al­bu­me au crescut substantial.

Astfel, luni, marele ei hit 'I Will Always Love You' a fost numarul 1 la vanzarile de pe iTunes, iar printre primele douazeci de melodii, in functie de vanzarile inregistrate (luni) de Apple’s iTunes, se afla alte patru me­lodii cantate de Whitney: 'I Wanna Dance With Somebody', 'Greatest Love of All', 'One Moment in Time' si 'How Will I Know'. In acelasi timp, zece dintre albumele Whitney Houston se gasesc in Top 20 al van­za­rilor de albume de pe amazon.com. Intr-o cariera de peste 30 de ani, in care a devenit una dintre cele mai admirate si mai influente artiste din lume, Whitney Houston a castigat, printre altele, sase premii Grammy, 30 Billboard Awards si 22 American Music Awards.

A consumat bauturi alcoolice
Inainte de a-si gasi sfarsitul, celebra Whitney Houston a consumat bauturi alcoolice, scrie TMZ. Potrivit site-ului, care a publicat primele imegini cu artista scoasa fara suflare, pe targa, din camera de hotel, amestecul de medicamente cu bautura ar fi putut duce la moartea divei.

TMZ a obtinut fotografii ale camerei de hotel in care Whitney a murit. In imaginea care reda camera, fotografii au surprins masa pe care se afla o cutie de bere si un pahar de sampanie. Potrivit TMZ, Whitney comandase un hamburger, o portie de cartofi prajiti si un sandvis cu carne de curcan. In cea de-a doua fotografie, din baia in care a fost gasita moarta artista, se pot vedea hainele cantaretei, care erau pe podeaua baii, dar si o tava cu mancare si o ceasca de cafea.

Medicii cantaretei, interogati de politie
Medicii lui Whitney Houston, decedata sambata la Los Angeles, vor fi interogati de politia ame­ricana, in legatura cu medicamentele descoperite in camera de hotel in care a fost gasit trupul neinsufletit al artistei, informeaza thesun.co.uk. Politia americana incearca sa afle daca artista si-a procurat pe cai ilegale o serie de medicamente elibe­rate pe baza de reteta care ar fi putut sa ii provoace decesul. 'Anchetatorii vor discuta cu medicii ei. Desi se pare ca medicamentele prescrise au fost acelea care au ucis-o, nu drogurile cumparate ilegal de pe strada, autoritatile vor sa verifice daca ea avea in posesia acele medicamente in mod legal. Vor sa se asigure ca nimeni nu a dat dovada de neglijenta criminala. Ar putea urma puneri sub acuzare in acest caz', a spus o sursa.

×