x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Whitney Houston a "plecat de acasă"

Whitney Houston a "plecat de acasă"

de Alex Revenco    |    19 Feb 2012   •   21:00
Whitney Houston a "plecat de acasă"

Potrivit TMZ, invitatia trimisa de familia artistei nu se referea la parti­ciparea la inmormantare ca la o ce­remonie funerara, ci la "plecarea de acasa" a lui Whitney.
Textul a fost urmatorul: "Cu o profunda recunostinta, Familia Houston va solicita onoarea de a participa la ceremonia plecarii de acasa a lui Whitney Elizabeth Houston".

Aceasta formulare este mai des folosita in comunitatea oamenilor de culoare, fiind considerata mai potrivita si cu un mesaj pozitiv fata de "ceremonie funerara". Scopul este de a omagia persoana disparuta atu­nci cand pleaca "acasa in Ceruri" pentru a fi impreuna cu Dumnezeu. Ceremonia a inceput (sambata) la ora 12:00 PM EST, in fata a 1.500 de oameni, inclusiv celebritati precum Clive Davies, Kevin Costner, Dionne Warwick, Alicia Keys, R.Kelly etc. Regina Muzicii Soul, Aretha Franklin (70 de ani), care urma sa cante in cadrul ceremoniei melodia "The Greatest Love of All", a fost nevoita sa-si anuleze prezenta, din motive de sanatate.

Cantece si amintiri
Rudele, prietenii si numeroase staruri au adus un ultim omagiu interpretei Whitney Houston, in cadrul ceremoniei organizate la biserica baptista New Hope din Newark, luand forma unui omagiu adus vietii si talentului artistei decedate. In bi­serica in care Whitney Houston a inceput sa cante gospel, ca solista in corul condus de mama sa, Cissy, cei prezenti si-au amintit de artista prin muzica si istorisiri. Ceremonia, care a durat mai bine de trei ore, a fost deschisa printr-un discurs sustinut de pastorul Marvin Winans si a continuat cu cel al episcopului T.D. Jakes, dupa interpretarea unor cantece religioase de catre corul bisericii baptiste New Hope si de New Jersey Mass Choir.

Intr-o atmosfera relaxata, apropiatii artistei au relatat diferite intamplari din viata sa, au facut glume si au vorbit despre sentimentul religios care a animat intreaga existenta a divei pop. Foarte emotionata, Alicia Keys a spus cateva cuvinte in memoria idolului sau dintotdeauna, Whitney Houston, si a interpretat piesa "Send Me an Angel", Stevie Wonder a cantat "Ribbon in the Sky" si "Love’s in Need of Love Today", iar R. Kelly a interpretat "I Look to You".

"A fost unica"
Muzicienii care au cantat in onoarea lui Whitney Houston, pri­n­tre care s-au mai numarat si interpretul Bebe Winans si sora acestuia, CeCe, ii rosteau adesea numele pri­ntre versuri religioase pline de spe­ranta. "Suntem aici nu pentru a plan­ge pierderea noastra, ci pentru a cele­bra viata ei", a spus Cory Brooker, prima­rul orasului Newark. "Aminti­rile sunt atat de puternice, dar mu­zica sa va fi cu noi pentru totdeauna. Avem multe mo­tive pentru a fi bucurosi", a de­cla­rat reverendul Jesse Jackson, prie­ten apropiat al familiei Houston. Un discurs elogios si foarte personal a fost cel al mentorului artistei, produ­catorul muzical Clive Davis, cel care a indrumat-o in cariera.

"Astepti o ase­menea voce o viata intreaga. As­tepti un asemenea chip, un asemenea zambet, o asemenea prezenta timp de o viata. Si cand o singura persoana le intruchipeaza pe toate, ei bine, iti taie rasuflarea. Asa m-am simtit eu in 1983...", a martu­risit Da­vis, spunand ca, atunci, in mijlocul unui concert sustinut de mama lui Whitney (Cissy Houston) intr-un club, fiica acesteia a intervenit si l-a uluit cu o interpretare a piesei "Greatest Love of All". "In trecut, fiecare hit pe care l-am impartit, l-am im­par­tit cu o sincera bucurie. Nici unuia dintre noi nu-i venea sa creada ca in lume a avut loc o «explozie»... Nu a luat niciodata nimic de-a gata. Nu a fost niciodata aroganta. Era tot timpul recunoscatoare si aprecia ce i se in­tampla", a adaugat Davis. Refe­ritor la ­debutul in cinematografie, Davis con­sidera ca: "Whitney a facut pur si sim­plu ecranul sa straluceasca". "Whitney a fost pur si simplu unica. Da, a recunoscut ca a avut momente de criza in viata sa. (...) Dar cand am avut nevoie de ea a fost acolo".

×
Subiecte în articol: externe inmormăntare whitney houston