x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (GALERIE FOTO) Începe procesul de deshumare al fostului lider palestinian Yasser Arafat

(GALERIE FOTO) Începe procesul de deshumare al fostului lider palestinian Yasser Arafat

de Oana Pavelescu    |    13 Noi 2012   •   15:17
(GALERIE FOTO) Începe procesul de deshumare al fostului lider palestinian Yasser Arafat
Sursa foto: ODD ANDERSEN/AFP

Mahmoud Abbas, preşedintele palestinian, a declarat că experţi ruşi se alătură echipei formate din investigatori elveţieni şi francezi în vederea analizării rămăşiţelor pamânteşti ale fostului lider palestinian Yasser Arafat în încercarea de a stabili cauza morţii a acestuia, relatează Al Jazeera.

Deshumarea fostului lider palestinian va avea loc luna aceasta iar anunţul a fost făcut de Abbas sâmbătă la ceremonia de comemorare a morţii lui Arafat care a avut loc la Ramallah.

Yasser Arafat a decedat în anul 2004 într-un spital militar francez fără a se stabili clar cauza morţii.

Abbad a declarat că speră ca implicarea rusească va ajuta ancheta: "Speram ca ancheta, care se desfăşoară cu ajutorul specialiştilor francezi, elveţieni şi ruşi, va aduce noi elemente asupra decesului lui Yasser Arafat."

În luna iulie 2012 Al Jazeera a difuzat un documentar care susţine că Arafat a fost sănătos până la data de 12 octombrie 2004 când brusc acesta a început să se simtă rău.

Analizele efectuate asupra mai multor obiecte care au aparţinut fostului lider palestinian au relevat că hainele şi periuţa de dinţi conţineau un nivel neobişnuit de ridicat de poloniu 210, un metal rar şi deosebit de radioactiv.

×
Subiecte în articol: galerie foto Yasser Arafat exhumare