x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Youtube ajută la căutarea dispăruţilor din Japonia

Youtube ajută la căutarea dispăruţilor din Japonia

de Marina Constantinoiu    |    18 Mar 2011   •   21:39

Compania de Internet americană Google a propus vineri ajutorul serviciului său video Youtube pentru a ajuta sinistraţii cutremurului de pământ şi ai valului tsunami care i-a urmat în Japonia să-şi regăsească apropiaţii, relatează AFP.

Site-ul a pus online înregistrări video cu victime ale dezastrului, care cer informaţii despre prietenii şi membrii familiilor lor despre care nu mai au veşti.

Aceste înregistrări video, care durează în general mai puţin de un minut, au fost turnate în adăposturi şi sunt de găsit pe pagina Internet youtube.com/shousoku.

Imediat după producerea cutremurului, Google a lansat un serviciu de căutare a persoanelor, “Person Finder”, acum transformat în video, dar şi foto, pe site-ul Picasa.

A mai fost creată şi o pagină de Internet în mai multe limbi, conţinând aceste apeluri, numere de telefon ale serviciilor de urgenţă şi ale organizaţiilor de ajutorare, precum şi informaţii de călătorie şi o hartă.

Joi, un purtător de cuvânt al Google a indicat că numeroşi angajaţi au decis să consacre Japoniei 20% din timpul lor de muncă rezervat oficial proiectelor personale.

×
Subiecte în articol: google internet picasa youtube person finder