x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bogaţii din New York, lăsaţi sub zăpadă. Primăria dă vina pe GPS

Bogaţii din New York, lăsaţi sub zăpadă. Primăria dă vina pe GPS

22 Ian 2014   •   16:53
Bogaţii din New York, lăsaţi sub zăpadă. Primăria dă vina pe GPS

Bulevarde întregi dintr-o zonă selectă din New York au rămas înzăpezite după ninsorile din ultimele zile, locuitorii de aici acuzându-l pe actualul primar, Bill de Blasio, că a ignorat intenţionat aceste zone unde plugurile de deszăpezire nu au ajuns.

Locuitorii din Upper East Side, o zonă selectă a New York-ului, au votat masiv împotriva actualului primar, preferându-l pe fostul edil, Michael Bloomberg, care locuieşte în aceeaşi zonă.

După ce străzile din zonă au rămas cu zăpadă de peste 10 centimetri pe ele, locuitorii l-au acuzat pe Blasio că s-a răzbunat pe locuitorii de aici, netrimiţând plugurile.

"Nu pot să cred că Blasio face asta. Ne pune pe toţi în pericol, e nebun. Îl vrem pe Bloomberg înapoi", a declarat Babara Tamerin, o locuitoare din zonă, pentru New York Post.

Alţi rezidenţi şi-au vărsat mânia pe Twitter.

"Faptul că nu a băgat plugurile în Upper East Side e felul lui de a spune - nu sunt unul dintre ei. E răzbunare", a scris alt locuitor de aici, Molly Jong Fast.

Bill de Blasio a câştigat postul de primar axându-şi campania pe ideea că predecesorul său, Michael Bloomberg, s-a purtat ca un primar doar pentru locuitorii cu venituri mari din Manhattan, ignorând cartierele mărginaşe. De asemenea, Blasio a cerut ca locuitorii cu venituri mari să fie taxaţi suplimentar, banii urmând să fie folosiţi pentru înfiinţarea unor grădiniţe cu program gratuit.

John Doherty, responsabil cu deszăpezirea în New York, spune însă că zona nu a fost ignorată intenţionat, dând vina pe o defecţiune a sistemului GPS.

"Problema e că din cauza unei defecţiuni tehnice acele străzi nu apăreau pe GPS-ul plugurilor. A mai fost şi problema traficului, care a împiedicat dispozitivele să intre", a spus Doherty, dând asigurări că problema va fi remediată. 

×