x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH17: Rusia a cerut Ucrainei să facă publice înregistrările convorbirilor dintre turnul de control şi echipaj

Zborul MH17: Rusia a cerut Ucrainei să facă publice înregistrările convorbirilor dintre turnul de control şi echipaj

19 Aug 2014   •   08:24
Zborul MH17: Rusia a cerut Ucrainei să facă publice înregistrările convorbirilor dintre turnul de control şi echipaj

Rusia a solicitat Ucrainei - prin vocea ambasadorului său la ONU, Vitali Ciurkin - să dea publicităţii înregistrările convorbirilor telefonice între turnul de control şi echipajul avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit la 17 iulie, cu 298 de persoane la bord, în estul Ucrainei, teatrul unor confruntări violente între armata ucraineană şi rebeli proruşi înarmaţi, informează ITAR-TASS, conform Agerpres.

Diplomatul rus a ridicat problema înregistrărilor într-o reuniune a Consiliului de Securitate, desfăşurată luni şi care a a fost dedicată mersului anchetei în cazul catastrofei aeriene din estul Ucrainei.

În acest sens, Ciurkin i-a cerut secretarului adjunct al Naţiunilor Unite pentru probleme politice Jeffrey Feltman să afle mai multe despre modul în care autorităţile ucrainene cooperează cu experţi internaţionali. Acesta urmează să se deplaseze marţi la Kiev.

'Primul lucru care îţi vine în minte - ei (ucrainenii) trebuie să facă publice înregistrările dintre echipaj şi turnul lor de control pentru a înţelege de ce avionul malaezian a fost direcţionat să traverseze o zonă de conflict', a spus Ciurkin.

Un raport preliminar cu privire la cauzele prăbuşirii avionului Boeing 777 în Ucraina urmează să fie prezentat Consiliului de Securitate al ONU la sfârşitul lunii august, a anunţat luni, la sediul Naţiunilor Unite din New York, preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Securitate Mark Layall Grant.

Un Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care efectua un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie, cu 298 de persoane la bord, în regiunea Doneţk (estul Ucrainei). Nu au existat supravieţuitori. Aparatul a căzut într-o zonă unde aveau loc confruntări între forţele ucrainene şi insurgenţi propruşi, care se acuză reciproc de doborârea avionului malaezian.

×