x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: Sateliţii americani nu au detectat nicio expozie în aer în cazul avionului dispărut Boeing-777

Zborul MH370: Sateliţii americani nu au detectat nicio expozie în aer în cazul avionului dispărut Boeing-777

13 Mar 2014   •   10:17
Zborul MH370: Sateliţii americani nu au detectat nicio expozie în aer în cazul avionului dispărut Boeing-777

Sateliţii americani nu au detectat nicio explozie în aer în momentul în care controlul aerian a pierdut contactul cu aparatul Boeing-777 al Malaysia Airlines dispărut sâmbătă, au declarat miercuri oficiali americani, informează AFP, citată de Agerpres.

Guvernul american a folosit în trecut reţeaua sa de sateliţi pentru a detecta surse de căldură provocate de explozii ale avioanelor pe cer, însă în acest caz nimic nu a fost găsit, au declarat oficialii sub rezerva anonimatului, confirmând o informaţie oferită iniţial de NBC News.

În absenţa unor indicii furnizate de sateliţi, navele americane desfăşurate în regiune pentru a ajuta la căutări nu au fost trimise într-o zonă precisă, a precizat unul dintre responsabilii americani.

"Dacă am fi văzut ceva (prin satelit), navele noastre ar fi fost trimise în acel loc", a spus el.

China a anunţat însă miercuri că unul dintre sateliţii săi au detectat trei obiecte mari plutitoare într-o zonă maritimă unde aparatul Boeing-777 al Malaysia Airlines s-ar fi putut prăbuşi.

Începute în urmă cu cinci zile, operaţiunile de căutare ale avionului au fost extinse în Marea Andaman, pe coasta de vest a Malayeziei, departe de ruta pe care ar trebuit să o urmeze aparatul de zbor care făcea legătura între Kuala Lumpur şi Beijing cu 239 de persoane la bord.

×