x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: ULTIMELE CUVINTE ale pilotului avionului Malaysia Airlines, dispărut în urmă cu 8 zile

Zborul MH370: ULTIMELE CUVINTE ale pilotului avionului Malaysia Airlines, dispărut în urmă cu 8 zile

17 Mar 2014   •   10:17
Zborul MH370: ULTIMELE CUVINTE ale pilotului avionului Malaysia Airlines, dispărut în urmă cu 8 zile

Ultimele cuvinte ale pilotului de pe zborul MH370 - "În regulă, noapte bună", aparent pronunţate cu o voce calmă - au fost rostite după ce avionul a fost deturnat, iar echipamentele de transmisie dezactivate, relatează The Daily Telegraph, citat de Agerpres. De asemenea, dezvăluirile au indicat că aeronava, dispărută cu peste nouă zile în urmă, ar fi aterizat şi a continuat să trimită semnale din oră în oră unui satelit până la aproape şapte ore după ultimul contact.

Ministrul malaezian al transportului, Hishammuddin Hussein, a indicat că sistemul ACARS al avionului - care semnalează viteza, altitudinea, poziţia şi nivelul de combustibil prin satelit - a fost dezactivat înainte ca pilotul să le fi urat colegilor săi de trafic aerian, pe un ton calm, 'Noapte bună'. Zaharie Shah, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de la Malaysia Airlines, ar fi putut spune aceste cuvinte fie sub ameninţarea teroriştilor care preluaseră controlul asupra avionului, fie în calitate de persoană care deturnase aeronava.

Ancheta poliţiei în ceea ce-l priveşte pe Zaharie Shah s-a intensificat duminică, în condiţiile în care poliţia a ridicat de la casa acestuia simulatorul de zbor pe care şi-l construise în vederea identificării de indicii care ar putea sugera că pilotul se antrena pentru a deturna avionul.

Pe de altă parte, nu există nicio dovadă care să sugereze că Zaharie Shah era implicat în acte de terorism. De asemenea, potrivit relatărilor, agenţiile de securitate au verificat marea majoritate a pasagerilor zborului MH370, fără a descoperi 'informaţii negative'.

Inspectorul General al Poliţiei din Malaezia a subliniat, însă, că toate cele 239 de persoane aflate la bordul aeronavei continuă să fie verificate.

×