x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborurile militare SUA de tranzit din Afganistan au fost transferate din Kîrgîstan la o bază din România

Zborurile militare SUA de tranzit din Afganistan au fost transferate din Kîrgîstan la o bază din România

07 Mar 2014   •   15:59
Zborurile militare SUA de tranzit din Afganistan au fost transferate din Kîrgîstan la o bază din România

Toate zborurile militare care tranzitau anterior pe la o instalaţie aeriană americană din Kîrgîzstan au fost transferate la o nouă bază în România, a declarat un reprezentant al Centrului de Tranzit de la Manas.

Comandantul instalaţiei, colonelul american John Millard a declarat că ultima misiune la Manas a fost finalizată înainte de termenul-limită de evacuare a centrului, şi anume 11 iulie, relatează RIA Novosti.

Noua instalaţie americană de la baza Mihail Kogâlniceanu, în România, se află la mai puţin de 400 de kilometri de cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, situat la Sevastopol, în Crimeea, aflată în centrul crizei ucrainene.

Publicaţia Departamentului american al Apărării „Stars & Stripes” a anunţat săptămâna trecută că peste 6.000 de militari americani au tranzitat România, dinspre Afganistan, de când au fost efectuate primele zboruri, luna trecută.


×