x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zece marinari turci, răpiţi în largul Nigeriei

Zece marinari turci, răpiţi în largul Nigeriei

16 Iul 2019   •   17:27
Zece marinari turci, răpiţi în largul Nigeriei

Zece membri ai echipajului unei nave cargo sub pavilion turc au fost răpiţi luni seara de bărbaţi înarmaţi în largul Nigeriei, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, relatează AFP.

Un oficial al companiei Kadioglu Denizcilik care administrează nava a confirmat pentru AFP aceste informaţii difuzate de Anadolu, adăugând că în momentul atacului la bordul navei Paksoy-I se aflau 18 marinari. Potrivit Anadolu, marinarii turci au fost răpiţi de "agresori înarmaţi".

Potrivit unui comunicat al companiei Kadioglu Denizcilik citat de site-ul de informaţii online Haberturk, nava naviga între Douala (Camerun) şi Abidjan atunci când a fost atacată de hackeri în largul Nigeriei. Potrivit comunicatului, nimeni nu a fost rănit în timpul răpirii.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la putere în Turcia, Omer Celik a declarat, într-o conferinţă de presă televizată, că o navă turcească a fost capturată în largul Nigeriei cu membrii echipajului turc la bord.

El a adăugat ca autorităţile turce au urmărit îndeaproape cazul, fără a oferi detalii suplimentare. Răpirile în schimbul unor recompense sunt frecvente în Nigeria. Cel mai mare producător de petrol din Africa a raportat 14 atacuri de piraterie în primul trimestru al acestui an, faţă de 22 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Biroul Maritim Internaţional (IMB) atribuie această scădere a incidentelor mobilizării mai multor nave militare împotriva piraţilor.AGERPRES

×
Subiecte în articol: marinari turci rapiti Nigeria