x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un "ELEV EXCELENT", înarmat cu două puşti, a luat zeci de OSTATICI într-o şcoală din Moscova: Un poliţist şi un profesor au fost UCIŞI

Un "ELEV EXCELENT", înarmat cu două puşti, a luat zeci de OSTATICI într-o şcoală din Moscova: Un poliţist şi un profesor au fost UCIŞI

03 Feb 2014   •   11:05
Un "ELEV EXCELENT", înarmat cu două puşti, a luat zeci de OSTATICI într-o şcoală din Moscova: Un poliţist şi un profesor au fost UCIŞI

O persoană înarmată, despre care s-a spus iniţial că ar fi tatăl unui elev, iar apoi s-a aflat că este chiar un elev, a pătruns luni dimineaţă în şcoala nr.263 din nordul Moscovei şi a luat ostatici peste 20 de elevi, informează Ria Novosti, potrivit Agerpres.

Sub ameninţarea armei, el l-a obligat pe gardianul care asigura paza instituţiei de învăţământ să-l conducă în laboratorul de biologie unde avea oră clasa a X-a - între 20 şi 29 de elevi (cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani) - şi unde se afla şi un profesor. Gardianul a reuşit să apese pe butonul de alarmă pentru a chema poliţia, iar atacatorul a deschis focul prin fereastră, trăgând cel puţin 11 focuri.

O patrulă a poliţiei a sosit de urgenţă la faţa locului: unul dintre poliţişti a fost ucis, iar al doilea rănit. Ulterior, agenţiile internaţionale de presă au relatat că şi profesorul aflat în clasă a fost ucis.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul rus de Interne. La locul incidentului s-a deplasat însuşi ministrul de interne Vladimir Kolokoliţev.

Toţi copiii şi corpul didactic au fost evacuaţi. Nimeni altcineva din alte clase nu a avut de suferit în urma incidentului, care a avut loc în cartierul Otradnoie din nordul Moscovei.

Elevul înarmat a fost în cele din urmă arestat, iar colegii lui luaţi ostatici au scăpat nevătămaţi, după ce tatăl atacatorului a ajuns la faţa locului şi a vorbit cu fiul său.

Conform investigatorilor, citaţi de BBC, atacatorul s-ar numi Sergei Gordeyev şi este caracterizat ca “un elev excelent” care se pare că a avut “o cădere nervoasă”. El a folosit în atac două puşti deţinute legal de tatăl său.

Preşedintele Vladimir Putin consideră incidentul “o tragedie”, în timp ce primarul Moscovei a cerut revizuirea sistemului de securitate în şcoli.

×